Om BodyHouse


Företaget drivs av Ulrica Nyström och vidareutvecklades från Ulricas Massage under 2013. BodyHouse har sitt säte i Enköping, Mäldardalen, Sverige.
 
Tjänsterna erbjuds till både privatpersoner och företag. Förutom att jobba med kunder i Enköping arbetar BodyHouse även runt om i Mälardalen och på olika event och evenemang, såsom  t ex idrottstävlingar och festivaler.

AFFÄRSIDÉ
Vår affärsidé grundar sig på ett stort intresse för människan och hur vi fungerar. Därför är träning och hälsa två brinnande intressen.
 
Vi hjälper dina muskler att må bra!
 
BodyHouse erbjuder tjänster inom friskvård och träning. Grundpelaren hos BodyHouse är massage, som utförs efter kundens behov. Massagen är behandlande och djupgående där smärtor och problem minskas och förebyggs genom olika tekniker. Utöver grundpelaren massage erbjuder BodyHouse olika kompletterande tjänster så som koppning, kinesiotape, löpcoaching, prehab och rehab. Friskvård och träning går hand i hand, och allt syftar till att få kroppen att må bättre och främja en bättre hälsa. För en kropp som mår dåligt görs detta genom smärtlindring och rehabilitering, och för en frisk kropp genom förebyggande åtgärder och friskvård. 
 
BodyHouse följer den röda tråden att må bra, bevara det vi har och arbeta för att hela tiden göra det bättre.
 
Vi erbjuder våra tjänster till privatpersoner och företag. BodyHouse har sitt säte i Enköping men arbetar även runt om i Mälardalen och på olika event och evenemang.

 

ULRICA NYSTRÖM
Att utbilda sig till massör blev lite av en dröm för mig.
Jag har en idrottsbakgrund sen väldigt unga år, där handboll varit det jag ägnat mest tid åt. Träning och idrott har alltid varit en stor del av mitt liv, och är så fortfarande. Jag tror att mina idrottsår har bidragit mycket till att jag haft denna dröm, att den växt fram hos mig.
Efter många år som handbollsspelare hade jag själv rätt så stora problem med olika delar av min kropp. Jag fick mycket hjälp med detta av olika kroppsbehandlingar (alternativmedicinska behandlingar), däribland massage. Det var dessa behandlingar som till slut gjorde mig bra, hel och i stort sätt besvärsfri igen.
Efter det här bestämde jag mig för en massörutbildning, som mycket var för mig själv i förstahand. Att förstå och kunna hjälpa mina egna problem. Jag lärde mig väldigt mycket mer om kroppen och om mig själv under, och efter, denna utbildning. Men utbildningen väckte även ytterligare intresse! Det här var garanterat något jag kunde tänka mig arbeta med. Ett socialt yrke, där du träffar och hjälper många människor! 

På senare år (25+) när bollsporterna mer eller mindre fallit bort ur mitt liv började en ny era i mitt liv. Jag började löpträna, från noll till att ganska snart springa min allra första mil på timmen. Här började en ny värld; 2011 sprang jag mitt första lopp, 2012 mitt första marathon och 2013 utbildade jag mig till löpcoach.

 
FÖRETAGET
Innehar F-skatt och är momsregistrerat.
Medlem i Yrkesförbundet Massörerna och har patient- och ansvarsförsäkring.

 
TIDIGARE MASSAGEUPPDRAG
Peace & Love, Way out west, AXA Fjällmaraton, Vätternrundan, Tjejvättern, Halvvättern, Vättern triathlon, Ironman Kalmar, Svenska rugbylandslaget XV herr

 
SAMARBETEN
Vätternrundan
Enköpings rugbyklubb, herrlag

 
UTBILDNING
Certifierad massör & Diplomerad massageterapeut
Hälsoteket, Solna 2006-2007
 
Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad massör
certifieringsnummer 18975
 
Grundkurs Bindvävsmassage
Axelsons Gymnastiska Institut, 2012
 
Löpcoach
Personal Training School & Running Sweden, 2013
 
Kinesiology taping
RehabTape, 2013 & 2016
 
Kinesisk koppning
Bergqvists massage och friskvård, 2015
 
Strain and counterstrain
Bergqvists massage och friskvård, 2015

Käkledsbehandling

HandsOn Kroppsterapi, 2017

Idrottsmassage
Physio education, 2017

Käkledsterapi
Svenska kinesiologiskolan, 2018

Styrketräning 7,5 hp
Gymnastik- och idrottshögskolan, 2018

Konditionsträning 7,5 hp
Gymnastik- och idrottshögskolan, 2019

Personlig tränare 30 hp
Högskolan i Gävle, 2019


Första hjälpen
First aid in rugby - World rugby 2015
Idrottsmedicin A1, 15 hp – Umeå Universitet
Medicinsk baskurs – Anatomi och fysiologi, 15 hp – Högskolan Dalarna
Fysiologi, kost och hälsa, 5 hp - Uppsala Universitet
Grundläggande medicinsk genetik, 4,5 hp - Uppsala universitet
Antibiotikaresistensens problematik, 3 hp - Göteborgs universitet
Styrkelyftets tränarskap, 2 hp - Högskolan Dalarna
Funktionell anatomi (styrkelyft), 3 hp - Högskolan Dalarna
Introduktion till ergonomi, 3 hp - Högskolan i Skövde