Massage

Vill du unna dig en massage?
Eller har du besvär/smärta och är i behov av en behandling?
 
Massagebehandlingarna som utförs hos BodyHouse är mestadels behandlande eller förebyggande av problem, där massagen går lite djupare och de ömma punkterna och besvären behandlas. De som har träffat mig brukar säga att jag är av arten med ”starkare nypor”. Men även avslappnande behandlingar utförs. Detta är dessutom den behandling som är att föredra vid stressrelaterade problem. Behandlingarna läggs upp utifrån dig och vad du behöver!
 
Förutom den klassiska rygg/nacke-massagen så kan massage även utföras på armar, ben, säte, bål, hals och ansikte/huvud. Har du problem eller smärtor kan dessa minskas och förebyggas med massage.
 
Regelbunden massage verkar förebyggande och hjälper till att hålla borta smärta och trötthet i muskler och kropp. Det sänker även kroppens stressnivåer, du känner dig lugnare, mjukare och smidigare.
 
Vanliga besvär där massagen kan hjälpa är till exempel:
muskelspänningar, inskränkt rörlighet, huvudvärk, ryggsmärtor, nackspärr, ryggskott, ischiasbevsär, domningar/utstrålningar i armar eller ben, träningsvärk, kramper, löparknä, benhinneproblem, cirkulationsstörningar, muskelobalanser och dålig hållning.
Jag är certifierad massör och diplomerad massageterapeut. Genom att välja en certifierad massör vet du att du väljer en välutbildad massör, med kvalitet och kompetens. Certifieringen innebär en kvalitetsstämpel och ett branschråd står bakom oss som massörer, och vi har förbundit oss att arbeta under branschens etiska regler.
 
Svensk klassisk massage är känd världen över, och är den allra vanligast massagen i Sverige.
En massör jobbar med kroppens muskler, men även muskelsenorna, bindväv och hud behandlas tillsammans med musklerna. Obalans eller korta och strama muskler kan ge olika sorters problem och känningar. Musklerna bearbetas genom strykningar, knådningar och tryck, vilket löser upp muskelspänningar, minskar eventuell smärta och ökar rörligheten. Massagen ökar även blodcirkulationen, stimulerar utsöndringen av lugn och ro-hormonet oxytocin samt ökar välbefinnandet och verkar avstressande.
 
Behandlingen kan vara både behandlande och djupgående eller mjuk och rent avslappnande. Den mjuka avslappnande behandlingen är extra välbefinnande för personer som har höga stressnivåer. Massagen anpassas efter egna behov och önskningar.
 
Vid terapeutisk behandling används även kompletterande behandling med genomgående undersökningar, triggerpunktsbehandling och aktiv stretch för att komma tillrätta med mer specifika besvär i rörelseapparaten.


Du kan läsa mer om effekter, besvär, orsaker och behandlingsreaktioner under Effekter av massage.

Det finns tillfällen det inte är bra med massage, dessa kan du läsa mer om under När är massage inte bra